Píndoles d’Educació ambiental (1): Parlar en públic sobre la crisi climàtica

Acció formativa

Píndoles d’Educació ambiental (1): Parlar en públic sobre la crisi climàtica

Àmbit promotor de formació
Gerència de Serveis de Medi Ambient
Nombre de participants:
Mínim
15
Òptim
20
Màxim
25
Canal
Presencial
Durada:
5,0 h
Presencial
5,0 h
Videoformació
0,0 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
curs

Programa, avaluació i acreditació

BLOC TEÒRIC: Tot comunica- Introducció i fonaments de la comunicació. El procés de comunicació i els seus elements. Formes de comunicació. El missatge comunica. Segmentació del públic. Del què al perquè.- La comunicació ambiental. De l’ecologia i els ecosistemes de mitjans a l’actualitat.- Comunicació, educació, participació, sensibilització ambiental ... Son el mateix? Com es relacionen?- Tot comunica. Com aquest concepte afecta a la gestió ambiental municipal.BLOC PRÀCTIC- Nous formats i maneres de comunicar la crisi climàtica. - Com parlar en públic sobre la crisi climàtica: - Escola activa: d’Al Gore a Greta Thunberg. Optimisme vs. Pessimisme comunicatiu? - Comunicació efectiva: de les classes magistrals als Ted Talks. - Comunicació afectiva: dels testimonis a l’stand up comedy, t’atreveixes? - Suport a la presentació en públic: elaborem un model de powerpoint innovador i atractiu. Conceptes claus i alguns trucs de màgia.- Practicar la presentació en públic com a eina de comunicació ambiental. Peka-kucha en petits grups.

Aquesta acció formativa s'alinea amb els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): 4. Educació de qualitat i 13. Acció climàtica.- Fixar alguns conceptes bàsics sobre comunicació aplicada al camp de la gestió ambiental local i el desenvolupament sostenible. Entendre les diferències entre eines i accions de comunicació, educació, participació i sensibilització ambiental.- Conèixer nous formats de comunicació davant la crisi climàtica i adquirir tècniques comunicatives més professionalitzades. - Practicar la presentació en públic com a eina de comunicació ambiental i disposar d’un model de presentació de suport innovador i atractiu.

Combina una part teòrica i una pràctica, que pretenen aportar pensament crític, capacitat per a l’acció i innovació en les accions d’educació ambiental que promovem des del món local en els entorns educatius formals i no formals.
Certificat d’assistència

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Tècnic especialista Serveis d'acció ciutadana Tècnic educació Educació i sensibilització mediambiental
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Enginyer Activitats de gestió ambiental
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Enginyer tècnic Activitats de gestió ambiental
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Tècnic medi ambient Educació i sensibilització mediambiental