Píndoles d’Educació ambiental (2): Educació ambiental, do-it-yourself

Acció formativa

Píndoles d’Educació ambiental (2): Educació ambiental, do-it-yourself

Àmbit promotor de formació
Gerència de Serveis de Medi Ambient
Nombre de participants:
Mínim
15
Òptim
20
Màxim
25
Canal
Presencial
Durada:
5,0 h
Presencial
5,0 h
Videoformació
0,0 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
curs

Programa, avaluació i acreditació

BLOC TEÒRIC: De tot n’aprenem - Introducció i fonaments de l’educació ambiental. Pensament crític i capacitació per l’acció.- Perquè el Fes-ho tu mateix (DIY) té tant d’èxit? Aproximacions teòriques i pràctiques al concepte DIY: - Visions pedagògiques del DIY. Aprendre un mateix i de l’entorn. Fer mash-ups.- Educació, comunicació, participació, sensibilització ambiental ... son el mateix ? Com es relacionen ? Com les barregem i en traiem profit?- Fer més amb menys.- La importància de la prevenció dels residus. La crisi dels plàstics.- L’etern retorn de la reparació. Dels Ja t’ho faràs a Bea Johnson.BLOC PRÀCTIC- Taller pràctic per crear recursos DIY sobre prevenció de residus, aprofitant el que altres no volen:- Recursos per a nosaltres mateixos.- Com provocar la creació DIY a tercers.

Aquesta acció formativa s'alinea amb els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): 4. Educació de qualitat i 13. Acció climàtica.- Reforçar els conceptes bàsics de l’educació ambiental i reflexionar sobre les implicacions de la capacitació per l’acció.- Aportar visions innovadores a l’educació ambiental.- Reconèixer com (re)aprofitar recursos educatius i aplicar-los a accions de prevenció de residus.

Combina una part teòrica i una pràctica, que pretenen aportar pensament crític, capacitat per a l’acció i innovació en les accions d’educació ambiental que promovem des del món local en els entorns educatius formals i no formals.
Certificat d’assistència

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Tècnic especialista Serveis d'acció ciutadana Tècnic educació Educació i sensibilització mediambiental
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Enginyer Activitats de gestió ambiental
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Enginyer tècnic Activitats de gestió ambiental
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Tècnic medi ambient Educació i sensibilització mediambiental