1. Comprendre el lloc que ocupa l'alimentació en la vida de les persones -en general-, a través d'una perspectiva social i política de l'alimentació.
2. Conèixer les implicacions del debat del dret a la garantia alimentaria o dret a l'alimentació sostenible en la pràctica professional.
3. Situar les successives crisis, els efectes i impactes en el benestar i en l'alimentació en les llars.
4. Conèixer les estratègies desenvolupades per les persones i les famílies en situacions de privació alimentària. 5. Comprendre els itineraris i els impactes que comporta la sol·licitud d'ajuda alimentària.
6. Reflexionar sobre les intervencions en procés de transformació, els territoris, respostes, estratègies de col·laboració entre àrees i actors, que han donat forma a les polítiques socials de garantia a l'alimentació i el paper dels serveis socials.
7. Visitar projectes innovadors per conèixer i reflexionar directament amb els actors els assoliments, reptes i riscos que tenen per avançar cap a una plena garantia del dret a l'alimentació i que aquesta sigui sostenible.
2. Impactes de les crisis en el benestar i respostes que s'han desenvolupat en els territoris. Les competències dels ens locals en referència a la garantia del drets a l'alimentació.
3. Respostes tercer sector i intervencions per a comprendre les polítiques socials de garantia a l'alimentació a Catalunya: visita.
4. Respostes i intervencions de Serveis Socials per a comprendre les polítiques socials de garantia a l'alimentació a Catalunya: visita.
5. Reflexions finals sobre les possibilitats de transformació a cada territori.