Higiene i seguretat alimentària

Acció formativa

Higiene i seguretat alimentària

Àmbit promotor de formació
Direcció de Serveis de Formació
Requisits
Personal de cuina i menjador, que participa directament en la manipulació d’aliments durant els últims cicles de la cadena alimentària, és a dir, recepció dels aliments i elaboracions procedents de cuina, emplatat i servei dels aliments.
Nombre de participants:
Mínim
10
Òptim
12
Màxim
15
Canal
Presencial
Durada:
10,0 h
Presencial
10,0 h
Videoformació
0,0 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
taller

Programa, avaluació i acreditació

- Introducció a la higiene alimentària.- Els riscos alimentaris: Toxi-infeccions alimentàries.- Legislació: Normativa vigent. - Higiene personal. Cura corporal i hàbits personals.- Procés de neteja i desinfecció d’instal·lacions. Passos de la neteja. Detergents. Desinfectants.- Manteniment, transport i distribució.- Temperatures.- Servei i emplatat.

- Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d’aliments a l’última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball. - Reconèixer les pràctiques inadequades que poden afectar a la salut de les persones destinatàries dels aliments preparats.

Les explicacions del docent es combinaran amb representacions gràfiques i vídeos. Es realitzaran pràctiques demostratives en les instal·lacions de les cuines dels centres sobre la preparació, manipulació i conservació dels principals productes.
Certificat d’assistència

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Oficis Serveis de benestar social Cuiner Cuina