La participació ciutadana en el context actual

Acció formativa

La participació ciutadana en el context actual

Àmbit promotor de formació
Servei d'Agenda 2030 i Participació
Requisits
Conèixer els conceptes bàsics i tenir experiència prèvia en les pràctiques relacionades amb el món de la participació ciutadana. S'acceptaran un màxim de dos participants per ens local.
Nombre de participants:
Mínim
15
Òptim
20
Màxim
25
Canal
Presencial
Durada:
15,0 h
Presencial
15,0 h
Videoformació
0,0 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
curs

Programa, avaluació i acreditació

• La nova realitat de la participació al món local: Canvi d’època. Evolució de la participació al món loc. La societat civil: nous actors, noves estratègies. L’administració local: herències rebudes i tendències recents.• Escenaris futurs: El repte de redefinir la participació. La coproducció de polítiques públiques. Tecnologies. Arquitectures institucionals de participació. Canvis en l’organització municipal.• Experiències.

L'objectiu és fer una reflexió a dos nivells sobre com introduïr la participació ciutadana en l'elaboració de les polítiques públiques:- un primer nivell, més general, sobre l'evolució històrica de la participació ciutadana, en el context actual i els reptes que tenim actualment per avançar en el treball col·laboratiu a l'hora de governar i millorar els municipis.- un nivell més pràctic, sobre com abordar àmbits com la gestió de la crisi o el disseny d'equipaments i espais públics amb la participació de diferents agents.

Combina l'explicació teòrica de continguts de coneixement i l'anàlisi de casos.
Certificat d’assistència

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Tècnic especialista Serveis d'acció ciutadana Tècnic participació ciutadana Programes de foment de la participació ciutadana