Noves tècniques i metodologies per a la participació ciutadana

Acció formativa

Noves tècniques i metodologies per a la participació ciutadana

Àmbit promotor de formació
Servei d'Agenda 2030 i Participació
Requisits
Conèixer els conceptes bàsics i tenir experiència prèvia en les pràctiques relacionades amb el món de la participació ciutadana. S'acceptarà un màxim de dos participants per ens local.
Nombre de participants:
Mínim
15
Òptim
20
Màxim
25
Canal
Presencial
Durada:
15,0 h
Presencial
15,0 h
Videoformació
0,0 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
curs

Programa, avaluació i acreditació

1. Les tècniques d'abans i les tècniques d'ara2. Concepte i pràctica d'algunes tècniques i metodologies: - treballar el relat o la narrativa, fer resums, comunicar de manera gràfica i divertida, identificar o visualtizar: l'audiovisual, el relatograma o story telling, el story board, el mapeig col·lectiu...- participar jugant: cromos, catifa gegant, jocs de cartes...- participar construïnt: el prototipatge, la creació de maquetes3. Tècniques i metodologies en funció de l'objectiu, la fase o la tipologia del projecte de participació ciutadana.4. Presentació de casos i experiències.

Conèixer i apropar-se, a noves tècniques i metodologies per a l'impuls i el foment de la participació ciutadana, tenint en compte les diferents fases del treball participat amb la ciutadania.

Es combina l'explicació teòrica mínima per posar en antecedents als participants amb una gran part de pràctica per conèixer totes i cadascuna de les tècniques.
Certificat d’assistència

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Tècnic especialista Serveis d'acció ciutadana Tècnic participació ciutadana Programes de foment de la participació ciutadana