-
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2986.jpg
Aquesta guia presenta criteris i recomanacions per a la distribució dels espais esportius municipals, concretament els pavellons poliesportius, pistes poliesportives i camps poliesportius, amb l'objectiu d'aportar un model de referència que els ajudi a dissenyar i implementar un sistema de distribució dels espais esportius que sigui coherent, just i equitatiu amb les seves polítiques esportives i que garanteixi l'accés de tota la població a aquests recursos. Així mateix, es fa una recopilació de bones pràctiques com a exemple de l'aplicabilitat dels criteris i l'ús que poden tenir en municipis del territori català. També es presenten models actuals que els ens locals poden agafar com a referència.
Tipus de recursManualFormatPDFNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2964.jpg
L'educació inclusiva és un tema de caràcter polític que gira al voltant del projecte de la societat en la qual volem viure. Com a agents educatius de primer ordre, per si mateixos o en col·laboració amb altres agents, els municipis en formen part. En parlar d'educació inclusiva, l'autor es refereix a tot l'alumnat, sense exclusions, ni restriccions, ni eufemismes. Per això, abordar el dret a l'educació inclusiva comporta un procés de transformació educativa (i social) molt difícil, que durarà temps i que suposarà un gran esforç.
Aquest Destil·lat tracta els dilemes i riscos que es plantegen en l'educació inclusiva, així com quin ha de ser el paper dels ajuntaments, proposant la creació d'una cultura col·laborativa al territori, i un seguit de tasques que els municipis poden engegar.Autor: Gerardo Echeita Sarrionandia.
La col·lecció Destil·lats d'Educació està formada per materials de consulta que ofereixen una síntesi de continguts relacionats amb l'aplicació de les polítiques educatives municipals.
ColeccióDestil·lats d'EducacióTipus de recursManualFormatPDFNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2969.jpg
Els ens locals són els responsables de la gestió dels centres educatius de la seva titularitat; també poden ser responsables dels serveis escolars de menjador dels centres docents públics d'educació infantil i primària de titularitat del Departament d'Educació, així com d'altres serveis escolars: serveis de monitoratge, de neteja, de transport, de formació, etc. Aquests serveis es poden prestar de manera directa, a través de la mateixa Administració, o mitjançant gestió indirecta, encarregant a un empresari la gestió d'un servei determinat.
Aquest destil·lat ofereix els coneixements clau per elaborar els plecs necessaris per a la contractació de serveis educatius.Autor: Joan Bosch
La col·lecció Destil·lats d'Educació està formada per materials de consulta que ofereixen una síntesi de continguts relacionats amb l'aplicació de les polítiques educatives municipals.
ColeccióDestil·lats d'EducacióTipus de recursManualFormatPDFNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2985.jpg
Aquesta guia pretén oferir suport als professionals de l'àmbit esportiu, per poder autoelaborar, d'una manera senzilla i pràctica, el Pla d'igualtat de gènere en l'activitat física i l'esport del municipi o comarca.
El mateix procés d'elaboració que es proposa està obert perquè cada territori pugui fer-se'l seu o adaptar-lo a les seves necessitats i a les seves condicions de partida.Tipus de recursManualFormatPDFNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2987.jpg
Posem a disposició dels ens locals aquesta guia per a l'elaboració del Protocol per a l'abordatge de les violències masclistes en equipaments esportius municipals, una eina pràctica i operativa dissenyada per adaptar-se a les necessitats i realitats específiques de cada municipi.
Aquest protocol ofereix una metodologia comuna per orientar els municipis en el seu desenvolupament i aplicació, incorporant aspectes clau com la prevenció de les violències masclistes en l'àmbit esportiu, la reparació integral de les víctimes i el seu entorn, el marc legal i conceptual per entendre i actuar davant de les violències i indicadors específics per al seguiment i avaluació.
La guia inclou un document model en format editable i una guia específica amb orientacions clares, per facilitar la seva aplicació.Tipus de recursGuia de projecte o serveiFormatPDFNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2984.jpg
Aquesta guia pretén donar eines al personal esportiu i altres professionals relacionats amb l'atenció a la infància i l'adolescència per tal de fomentar, a través de l'activitat física i l'esport, l'adquisició d'algunes de les competències emocionals més rellevants encaminades a promoure el benestar dels infants i adolescents en edats compreses entre els 8 i els 18 anys.
Per a cada activitat s'indiquen els objectius, les competències emocionals que es poden treballar, els materials necessaris per dur-la a terme, l'espai on es pot fer l'activitat i el nombre de participants. Per tal de facilitar l'ús de la guia, a l'inici de l'apartat d'activitats s'inclouen uns quadres resum organitzats per competències emocionals i franges d'edat.Tipus de recursManualFormatPDFNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2967.jpg
L'educació emocional és una eina ideal per potenciar les característiques individuals per al desenvolupament de la personalitat saludable. També és un element fonamental dins dels entorns educatius i formatius de les persones adultes, en el sentit que: genera climes positius, provoca efectes psicològics de benestar en la persona, influeix favorablement en l'aprenentatge i disminueix les conductes desadaptatives.
Aquest destil·lat aborda la gestió emocional des de l'especificitat dels centres municipals de formació d'adults, proporcionant els conceptes clau necessaris per educar les emocions i descrivint el paper del formador/a com a facilitador/a de benestar.Autor: Carles Porrini Cubells
La col·lecció Destil·lats d'Educació està formada per materials de consulta que ofereixen una síntesi de continguts relacionats amb l'aplicació de les polítiques educatives municipals.
ColeccióDestil·lats d'EducacióTipus de recursManualFormatPDFNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2992.jpg
Conversem amb José Antonio Marina, excel·lent filòsof, assagista i pedagog conegut pels seus estudis sobre la intel·ligència, la creativitat i l'educació, sobre com la intel·ligència pràctica pot ajudar a dirigir i gestionar millor les institucions públiques en un moment d'innovació tecnològica i de transformació social.
Episodi 5 de la temporada 2024-2025 de la col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació.
ColeccióConverses DirectivesTipus de recursPonènciaFormatVídeoNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2993.jpg
Conversem amb José Antonio Marina, excel·lent filòsof, assagista i pedagog conegut pels seus estudis sobre la intel·ligència, la creativitat i l'educació, sobre com la intel·ligència pràctica pot ajudar a dirigir i gestionar millor les institucions públiques en un moment d'innovació tecnològica i de transformació social.
Episodi 5 de la temporada 2024-2025 de la col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació.
ColeccióConverses DirectivesTipus de recursPonènciaFormatÀudioNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2452.jpg
TítolLa tècnica dels déusDescobreix la poderosa tècnica dels déus per analitzar problemes complexos i trobar solucions innovadores. Aprèn com aplicar aquest mètode pas a pas per resoldre reptes amb claredat i eficàcia.
Col·lecció "Videopíndoles d'aprenentatge” de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2025
ColeccióVideopindoles d'aprenentatgeTipus de recursGuia d'habilitatsFormatVídeoNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2989.jpg
TítolL'organització municipalAquest recurs té com a finalitat proporcionar una visió general dels elements clau que conformen la gestió i funcionament d'una administració local. Inclou una introducció sobre què és l'organització municipal, així com una reflexió sobre la seva missió, visió i valors, fonamentals per guiar l'acció pública. També aborda la importància de la cultura organitzativa i la seva capacitat de canvi per adaptar-se a les noves necessitats. El recurs examina els diferents tipus de lideratge que es poden donar dins de l'entorn municipal, així com l'estructura organitzativa que permet una gestió eficient. Finalment, es presenta una visió detallada sobre les diferents classes de personal municipal i les seves característiques, destacant la diversitat de perfils professionals que contribueixen al bon funcionament de l'administració local.
Tipus de recursManualFormatMaterial en líniaNOUResource new untilNou -
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2988.jpg
Es posa a disposició dels municipis de la demarcació un Model de Bases reguladores específiques i un model de Convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a la pràctica esportiva per a col·lectius vulnerables. L'objectiu és proporcionar als ens locals aquestes eines per adaptar-les i modificar-les segons les necessitats i requeriments específics del territori. Aquestes bases i convocatòries estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030, reforçant el compromís amb la protecció dels drets humans i la inclusió social, especialment de les persones més vulnerables.
Els models de bases reguladores i convocatòries han estat dissenyats com a instruments pràctics per establir els criteris i procediments de sol·licitud, tramitació, concessió, cobrament i justificació de les subvencions destinades a col·lectius en risc d'exclusió social, pobresa o vulnerabilitat. En format editable, inclouen opcions personalitzables, espais per completar i exemples aclaridors que faciliten l'elaboració de la documentació i serveixen d'orientació per als ens locals.Tipus de recursGuia de projecte o serveiFormatPDFNOUResource new untilNou