La gestió eficient de l'aigua com a eina d'adaptació al canvi climàtic

Acció formativa

La gestió eficient de l'aigua com a eina d'adaptació al canvi climàtic

Àmbit promotor de formació
Gerència de Serveis de Medi Ambient
Nombre de participants:
Mínim
15
Òptim
20
Màxim
25
Canal
Presencial
Durada:
20,0 h
Presencial
20,0 h
Videoformació
0,0 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
curs

Programa, avaluació i acreditació

- Cicle de l’aigua i canvi climàtic.- Els recursos hídrics al món local. Criteris d’estalvi i eficiència.- Mesures i experiències pràctiques innovadores de gestió de l’aigua en termes d’adaptació al canvi climàtic. Ús de solucions basades en la natura en la gestió del cicle de l’aigua.- Estratègies de comunicació i participació ciutadana aplicades a l’estalvi i l’eficiència d’aigua.

Aquesta acció formativa s'alinea amb el següent Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS): 11. Ciutats i comunitats sostenibles.- Conèixer les repercussions i impactes locals del canvi climàtic sobre la gestió del cicle de l’aigua.- Millorar i promoure una gestió responsable i eficient dels recursos hídrics al territori provincial.- Introduir criteris d’estalvi i eficiència hídrica en la planificació de les polítiques d’adaptació al canvi climàtic, del cicle de l’aigua i en la gestió ambiental local. - Conèixer experiències pràctiques innovadores on s’apliquen aquests plantejaments. - Donar a conèixer estratègies per implicar la ciutadania en la gestió eficient l’aigua.

El curs comptarà amb sessions tèoriques complementades amb exemples i casos pràctics, potenciant la interacció amb els alumnes i i els treballs en grup. Inclou una visita tècnica.
Certificat d’assistència

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Enginyer Activitats de gestió ambiental
Tècnic especialista Serveis de desenvolupament territorial Tècnic medi ambient Activitats de gestió ambiental