L'objectiu de l'estudi és disposar de dades i analitzar les característiques i els hàbits del visitant de la província que es relaciona amb l'oferta gastronòmica, així com l'impacte que suposa la gastronomia en l'experiència turística.
L'anàlisi descriptiva, a més de l'anàlisi quantitativa, inclou reflexions obtingudes de les entrevistes realitzades a cinquanta gestors turístics i responsables de recursos gastronòmics de la província realitzades al llarg del 2016 i 2017.
Aquest estudi és fruit del conveni de col·laboració signat entre la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona i el Grup de Recerca en Turisme, Cultura i Territori del CETT - UB
Col·lectiu professional | Àmbit funcional | Lloc de treball | Competència |
---|---|---|---|
Tècnic especialista | Serveis de desenvolupament econòmic | Tècnic turisme | Projectes, serveis i equipaments turístics |
Recursos relacionats
- Recurs formatiu
El present anàlisi de la reputació turística online de la Regió de Barcelona realitzat al maig de 2024, presenta com a principals objectius:
· Quantificar la valoració agregada dels…Col·lecció:Tipus de recurs:InformeFormat:PDFNou - Recurs formatiu
El Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona realitza periòdicament una enquesta per conèixer la percepció sobre el turisme que hi ha entre la població de la regió de Barcelona, formada…
Col·lecció:Tipus de recurs:InformeFormat:PDFNou - Recurs formatiu
Informe que recull les dades més significatives, tant quantitatives com qualitatives, de l'any 2024. Aquestes dades ajuden a configurar quina és la realitat turística del darrer any a la…
Col·lecció:Tipus de recurs:InformeFormat:PDFNou - Recurs formatiu
Aquest informe monogràfic mostra i analitza les dades que es recullen des del LABturisme de la Diputació de Barcelona, en relació al nombre de visitants als principals atractius, equipaments i…
Col·lecció:Tipus de recurs:InformeFormat:PDFNou - Recurs formatiu
L'objectiu de l'estudi es basa en el disseny de la metodologia per a la quantificació i caracterització dels excursionistes a la província de Barcelona, en unes determinades àrees (àrees…
Col·lecció:Tipus de recurs:ManualFormat:PDF - Recurs formatiu
Aquesta guia proporciona els continguts imprescindibles per ajudar les empreses del sector agroalimentari a implementar una nova activitat de negoci vinculada al turisme, desenvolupant dues…
Col·lecció:Tipus de recurs:Guia de projecte o serveiFormat:PDF - Recurs formatiu
Projecte d'actualització i seguiment del Sistema d'Indicadors de Turisme (SIT-DIBA) per a la gestió sostenible de les destinacions de la província de Barcelona. Aquest projecte correspon…
Col·lecció:Tipus de recurs:InformeFormat:PDF - Recurs formatiu
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l'activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l'…
Col·lecció:Espai de formació de l'electeTipus de recurs:ManualFormat:Material en línia