· Conèixer els riscos associats als aliments, equips i estris de treball i pràctiques de treball.
· Conèixer com controlar aquests riscos avançant-se a la seva ocurrència.
· Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d'aliments a l'última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball.
· Reconèixer les pràctiques inadequades que poden afectar a la salut de les persones destinatàries dels aliments preparats.
Definició
Realitzar el conjunt d'operacions destinades a satisfer les necessitats d'alimentació dels usuaris dels centres i serveis municipals en condicions òptimes i adequades a les particularitats de cadascú.
La competencia implica ...
Preparació dels plats dels menús seguint les normes alimentàries, les dietes determinades per a cada usuari/ària i les tècniques culinàries adequades a cada preparació i presentació.
Nivells


1. Conèixer els riscos associats als aliments, equips, estris i pràctiques de treball.
2. Conèixer com controlar aquests riscos avançant-se a la seva ocurrència.
3. Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d'aliments a l'última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball.
4. Desenvolupar i mantenir un sistema d'autocontrols específic per a l'establiment.
5. Realitzar una supervisió efectiva dels manipuladors d'aliments per verificar les pràctiques.

· Conèixer els riscos associats als aliments, equips, estris i pràctiques de treball.
· Conèixer com controlar aquests riscos avançant-se a la seva ocurrència.
· Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d'aliments a l'última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball.
· Desenvolupar i mantenir un sistema d'autocontrols específic per a l'establiment.
· Realitzar una supervisió efectiva dels manipuladors d'aliments per verificar les pràctiques.