· Conèixer els riscos associats als aliments, equips i estris de treball i pràctiques de treball.
· Conèixer com controlar aquests riscos avançant-se a la seva ocurrència.
· Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d'aliments a l'última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball.
· Reconèixer les pràctiques inadequades que poden afectar a la salut de les persones destinatàries dels aliments preparats.
Definició
Identificar i avaluar els factors, els sistemes i els processos d'alteració i degradació dels béns culturals per tal de definir un pla d'actuació de conservació preventiva que reculli els processos, els procediments, les tècniques artístiques i l'aplicació de tecnologies específiques, i un pla de trasllat de les obres patrimonials, identificant els materials que cada obra requereix segons les seves característiques, per tal de garantir-ne la seguretat durant les actuacions de mobilitat.
La competencia implica ...
Projectes d'intervenció preventiva: estructura i continguts clau.
Projectes de trasllat d'obres: principis bàsics de manipulació i de transport.
Factors de deteriorament de les obres durant la seva manipulació i desplaçament: ambientals, biològics, físics i químics i humans.
Varietat de béns culturals: materials i la seva combinació.
Proteccions i embalatges: tipus.
Materials i tècniques d'elaboració de l'objecte patrimonial.
Tècniques de conservació. Prevenció de riscos en l'activitat conservadora.
Assegurança dels bens museístics i patrimonials a les exposicions permanents i temporals dins del propi museu, així com en el cas de préstec d'objectes locals a tercers per exposicions que es realitzaran fora del municipi garantint la clàusula 'clau a clau'.
Assegurança del transport de béns artístics.
Gestió de béns artístics: catalogació, informes de sortida i d'entrada, i de control periòdic durant l'estada d'un objecte en ubicacions temporals.
Nivells


1. Conèixer els riscos associats als aliments, equips, estris i pràctiques de treball.
2. Conèixer com controlar aquests riscos avançant-se a la seva ocurrència.
3. Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d'aliments a l'última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball.
4. Desenvolupar i mantenir un sistema d'autocontrols específic per a l'establiment.
5. Realitzar una supervisió efectiva dels manipuladors d'aliments per verificar les pràctiques.

· Conèixer els riscos associats als aliments, equips, estris i pràctiques de treball.
· Conèixer com controlar aquests riscos avançant-se a la seva ocurrència.
· Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d'aliments a l'última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball.
· Desenvolupar i mantenir un sistema d'autocontrols específic per a l'establiment.
· Realitzar una supervisió efectiva dels manipuladors d'aliments per verificar les pràctiques.