Nous models d’actuació policial: Policia de proximitat i comunitària

Recurs

Nous models d’actuació policial: Policia de proximitat i comunitària

En aquest manual es revisen i actualitzen alguns conceptes i algunes funcions i estratègies del sistema policial de proximitat. També algunes de les habilitats tècniques i personals que haurien de fer servir els agents per portar-les a terme. Finalment, s’esmenten alguns preceptes per analitzar els resultats de les actuacions i millorar-les.

Tipus de recurs
Manual
Format
Material en línia
Agrupació
Nous models d’actuació policial: Policia de proximitat i comunitària
Promotor
Direcció de Serveis de Formació
Descriptors
Actuacions policials

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Comandament executiu Serveis de seguretat ciutadana Inspector policia Actuació policial de proximitat a la ciutadania i comunitària
Comandament executiu Serveis de seguretat ciutadana Sotsinspector policia Actuació policial de proximitat a la ciutadania i comunitària
Comandament operatiu Serveis de seguretat ciutadana Caporal policia Actuació policial de proximitat a la ciutadania i comunitària
Comandament operatiu Serveis de seguretat ciutadana Sergent policia Actuació policial de proximitat a la ciutadania i comunitària
Directiu Serveis de seguretat ciutadana Cap policia Actuació policial de proximitat a la ciutadania i comunitària
Suport operatiu Serveis de seguretat ciutadana Agent policia Actuació policial de proximitat a la ciutadania i comunitària

Recursos relacionats

 • Recurs

  La policia de proximitat dóna resposta a la necessitat d’adequar el servei policíac a les demandes ciutadanes, afavorint l’apropament entre la policia i la ciutadania, i guanyant-se’n la confiança i la complicitat. D’aquesta necessitat d’apropament ve el nom de policia de proximitat.

  Manual
  Format
  Material descarregable
 • Recurs

  Aquest manual té com a nucli d’interès ajudar i comprendre com actua la policia, les actituds davant els requeriments socials, els comportaments professionals, els valors i les conductes personals i col·lectives.

  Manual
  Format
  Material descarregable
 • Recurs

  Aquest manual és una eina pràctica per conèixer les característiques del llenguatge policial i les seves necessitats per elaborar documents policials eficaços. La llegibilitat, la claredat, la precisió i la senzillesa són els eixos vertebradors de la comunicació policial.

  Manual
  Format
  Material en línia
 • Recurs

  Aquest manual vol facilitar a l’agent de la policia local els coneixements necessaris que li permetin participar de manera activa en la recerca i prevenció dels accidents de trànsit.

  Manual
  Format
  Material en línia
 • Recurs

  En aquest manual es proporcionen els coneixements indispensables als participants perquè aprenguin a gestionar l’estrès que comporta declarar en qualsevol seu judicial a partir de comprendre la psicologia del testimoni, aprendre a comunicar-se de forma verbal i no verbal, interioritzar la imatge que s’ha de donar davant l’autoritat judicial i comprendre la importància del rol pel qual podem arribar a ser citats en un procés judicial.

  Manual
  Format
  Material en línia
 • Recurs

  Aquesta publicació és la primera de la nova col·lecció de llibres especialitzats en «Temes de seguretat», editada per la Diputació de Barcelona i adreçada als governs locals, amb l’objectiu de fixar i difondre l’àmbit de la seguretat en tots els sentits: seguretat privada o pública, corporativa, humana o sostenible; i sobretot, com a condició necessària per viure en llibertat i principi bàsic per tal d’exercir els drets fonamentals de les persones, recollits en les diverses normes nacionals i internacionals.
  El primer llibre de la col·lecció, estructurat en dos volums, aporta informació teòrica i pràctica per poder entendre millor el treball i implicació de la Policia Local al servei de les persones i les institucions locals del nostre territori. Aquest primer volum analitza els seus orígens i la seva història, funcions, marc legal i competències i quina és la realitat d’avui en dia d’aquest cos de seguretat.

  Recull d'escrits
  Format
  Material descarregable
 • Recurs

  Aquesta publicació és la primera de la nova col·lecció de llibres especialitzats en «Temes de seguretat», editada per la Diputació de Barcelona i adreçada als governs locals, amb l’objectiu de fixar i difondre l’àmbit de la seguretat en tots els sentits: seguretat priva-da o pública, corporativa, humana o sostenible; i sobretot, com a condició necessària per viure en llibertat i principi bàsic per tal d’exercir els drets fonamentals de les persones, recollits en les diverses normes nacionals i internacionals.El primer llibre de la col·lecció, estructurat en dos volums, aporta informació teòrica i pràctica per poder entendre millor el treball i implicació de la Policia Local al servei de les persones i les institu-cions locals del nostre territori. Aquest segon volum descriu les diverses funcions que exerceixen les policies locals al nostre pais i les operatives que apliquen els agents d'aquests cossos de seguretat per tal d’acomplir les tasques i funcions que tenen assignades.

  Recull d'escrits
  Format
  Material descarregable