Planificació, organització i avaluació de serveis públics
66 recursos i/o accions formatives relacionades
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2227.jpg
En aquests mòduls trobaràs el continguts bàsics per endinsar-te en la direcció de projectes en totes les seves fases: 1. Els projectes. Elements bàsics; 2. La direcció de projectes a l’Administració local; 3. La gestió de l’abast del projecte; 4. La gestió dels riscos del projecte; 5. La gestió de la qualitat del projecte; 6. La gestió de les parts interessades del projecte; 7. La gestió de l’equip de treball del projecte i el glossari dels conceptes més rellevants.
Col·lecció “Manuals de formació” de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2020
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_eines_digitals.jpg
El núvol és un dels conceptes que pertany a una realitat digital ja consolidada, tant en l’àmbit personal com en el professional. Qui més qui menys ha escoltat expressions com “Treballar al núvol” o “Pujar documents al núvol”. Però, què significa exactament això? Què vol dir “pujar alguna cosa al núvol”? On és aquest “núvol”? Per què podem utilitzar-lo?
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_eines_digitals.jpg
Sovint no sabem, o no som conscients, on perdem la major part del nostre temps. Segur que, en moltes ocasions, has arribat al final d’una jornada de feina amb aquella sensació una mica desagradable de no haver parat ni un sol moment i, en canvi, no haver avançat gens ni mica en assumptes que són importants. Coneixerem algunes eines tecnològiques que ens poden ajudar amb la gestió del temps, plantant cara així a l’estrès i l’ansietat i recuperant temps per a nosaltres, per invertir-lo en allò que realment volem.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_eines_digitals.jpg
Quan parlem de transformació i de canvi en aquest àmbit ens referim a l’aparició de nous actors, com les propostes sorgides del moviment del programari lliure. També a la forma d’utilitzar-les de forma col·laborativa, en equip. I aquí, Google té molt a dir amb el seu conjunt d’aplicacions ofimàtiques Google Docs.
En aquest pòdcast farem referència a tres de les eines ofimàtiques que ens ofereix Google: el processador de textos (Google Docs), el full de càlcul (Google Sheets) i l’aplicació per fer presentacions (Google Slides).
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_eines_digitals.jpg
Actualment, fem fotos a gairebé tot. Molt lluny queden aquells dies en els que el número de dispars quedava limitat a la capacitat del carret: 12, 24 ó 36.
Tornem al concepte del núvol i concretament en aquesta peça, de Google Photos, una de les aplicacions amb versió gratuïta més popular per guardar, compartir i organitzar una gran quantitat d’imatges: fotos i vídeos.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_eines_digitals.jpg
Google Calendar s’ha convertit en una de les aplicacions de referència quant a organització personal.
Algunes de les claus del seu èxit és la simplicitat i facilitat d’ús, dues característiques que també trobem en la majoria de solucions de Google. Una vegada més hem de fer referència al concepte de núvol. I és que els esdeveniments creats i gestionats amb Google Calendar es guarden en línia. Això significa que el calendari es pot gestionar des de diversos dispositius de forma simultània. L’única cosa que necessitem és una connexió a internet.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_eines_digitals.jpg
La primera xarxa social d’ús massiu va ser Facebook. Després van venir Twitter i Instagram. I ara, estan irrompent amb força xarxes com TikTok i Twitch. La primera està basada en vídeos de curta durada i, la segona, és una plataforma que permet la retransmissió d’esdeveniments en directe.
En aquest pòdcast d’Audioformació farem una aproximació a aquestes dues plataformes que estan de moda entre els més joves.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2255.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria d'activitats.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2307.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria d’habitatge.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2257.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria d'igualtat, polítiques de gènere.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2490.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria d’unió europea i estratègia internacional.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2254.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria d’urbanisme.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2497.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria de cultura.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2495.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria de participació ciutadana.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2493.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria de comerç.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2253.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria de consum.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2491.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria de cooperació al desenvolupament.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2492.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria de joventut.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2252.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria de medi ambient.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2258.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria de promoció econòmica.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2259.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria de protecció civil.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2260.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria de seguretat ciutadana.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2499.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria de serveis interns, padró.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2498.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria de serveis interns, àmbit de seguretat i salut laboral.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2261.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l'activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s'aborda la regidoria de serveis socials.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2262.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. En aquest cas s’aborda la regidoria de turisme.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2494.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria d’agenda 2030 i ODS.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2496.jpg
Aquest recurs pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals per tal de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals. Concretament de la regidoria d’educació.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2236.jpg
Conferència a càrrec de María Dapena, cap de recursos humans i formació de l'Ajuntament de Vigo des de 2006, experta en assetjament laboral, formadora de formadors i especialista en lideratge i innovació. Analitza el singular context actual, des d'una perspectiva sociològica i històrica, incidint en la consideració de sector públic com a pal de paller de la societat en situacions crítiques.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2505.jpg
En un món globalitzat la innovació és el què et donarà un valor afegit per poder competir amb els grans productors que cada vegada ajusten més els temps o els costos. En aquest context, com es pot aconseguir que les administracions s'impliquin a crear ciutats innovadores? Quin serà el seu paper i com seran aquestes? L'economista i professor d'ESADE, Esteve Almirall, ens ho explica en aquesta classe magistral.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2022
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2288.jpg
Innovar no té res a veure amb tenir una idea brillant i punt. Cal un mètode, un procés i establir unes analítiques per valorar el seu èxit o fracàs. Alfons Cornella, un dels màxims experts en innovació del país, ens ho explica en aquesta apassionant conversa que ens descobreix termes com la "intel·ligència competitiva" i la "mineria de problemes".
Col·lecció "Converses directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2354.jpg
Les administracions públiques estan vivint el canvi d'una forma accelerada. Els escenaris ja no són estancs sinó cada vegada més híbrids. Com s'adapten els líders dels equips en aquests nous entorns? La resposta la trobaràs en aquesta conversa d'una hora de durada. Seixanta minuts per no decidir si canvies sinó cap a on vas.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021.
Trucs del teletreball
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2289.jpg
Directrius i comandaments tenen un rol molt important envers els seus equips. Aprèn algunes pautes i secrets de les persones que millor saben exercir el seu lideratge a través de la seva pròpia marca personal de la mà d'Alícia Linares.
Col·lecció "Converses directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2268.jpg
L'Outlook és més que un programa per enviar i rebre correus electrònics. En aquest recurs d'una hora aprendràs trucs i dreceres que mai havies imaginat.
Col·lecció 1 hora, 1 habilitat. Edició 2021.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2284.jpg
En aquest recurs treballareu els elements clau sobre la producció i el tractament de continguts de la Llei de propietat intel·lectual i veureu com localitzar elements multimèdia amb diferents tipus de llicències.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2283.jpg
Negociar és el procés per arribar a un acord satisfactori entre dues parts enfrontades que volen acostar posicions i estan disposades a concedir alguna cosa.
En certa manera és com un joc, ja que aquest procés sempre és competitiu. Quan juguem volem guanyar i, encara que en les negociacions no sempre es guanya, en una d'eficaç es busca que les dues parts sentin que han guanyat.
No t'oblidis que negociem cada dia en totes les àrees d'acció de la nostra vida.
A continuació et proposem una sèrie de continguts i preguntes que et donaran pautes i consells per aconseguir una negociació eficaç.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2285.jpg
Un conflicte pot sorgir en el moment i pel motiu més inesperat, tant en la nostra vida professional com personal.
Conèixer els tipus de conflictes, els elements que hi intervenen i com cal afrontar-los ens ajudarà a resoldre'ls ràpidament i amb resultats profitosos per a les dues parts.
Saps què és una mediació? I un caucus? I les diferències que hi ha entre un conflicte i un problema? Què és la resiliència?
Deixa’ns ser els teus entrenadors (coaches) a través d’aquest microcurs
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial es mostren una sèrie de casos d’ús a resoldre amb el SITMUN.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial veurem com editar la informació geogràfica del SITMUN.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial aprendrem com convertir un arxiu Excel de coordenades a altres sistemes de referència.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial aprendrem a geocodificar una adreça i un arxiu Excel d’adreces.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial explorarem les funcionalitats de la guia de carrers del SITMUN i aprendrem com obtenir un plànol amb un índex de carrers.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial veurem les opcions d’impressió del SITMUN.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial veurem com obtenir informació alfanumèrica del mapa, com cercar i localitzar elements i obtenir les seves coordenades.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial estudiarem les possibilitats que ofereix el SITMUN per a la confecció de mapes temàtics.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial explicarem com visualitzar capes al mapa mitjançant l’arbre de capes. També aprendrem a navegar pel mapa amb les eines de visualització.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquesta guia es mostra com accedir al Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN), com examinar la seva interfície i s’expliquen dos conceptes importants: l’escala de visualització del mapa i el sistema de coordenades.
Aquest recurs forma part d'una col·lecció on s'expliquen les diferents funcionalitats de l'eina SITMUN.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial aprendrem a cercar i localitzar llocs d’interès amb el nomenclàtor del SITMUN.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial veurem com podem extreure informació geogràfica del SITMUN.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial veurem les eines d’anàlisi del SITMUN: les mesures, la selecció, la intersecció i el buffer.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial explicarem com visualitzar capes externes al SITMUN.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial aprendrem que són les metadades, com accedir al catàleg de metadades del SITMUN i com buscar metadades.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF_SITMUN.jpg
SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Actualment SITMUN compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica homogènia i contínua, de diverses fonts i a diferents nivells territorials. Aquesta informació ajuda a l’anàlisi/planificació del territori i al disseny/aplicació de polítiques públiques, tant a nivell local com supramunicipal. La gestió del territori és un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible i SITMUN ho facilita.
En aquest tutorial aprendrem que és un geoportal IDE local, la seva interfície i com integrar-lo al Web municipal.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2361.jpg
Presentem un recurs amb 9 videotutorials d'ajuda tècnica. Et seran útils quan estiguis utilitzant aules virtuals de Formadiba, l'entorn de formació virtual de la Diputació de Barcelona (DiBa) basat en Moodle.
Aquests videotutorials s'adrecen a tots els usuaris de Formadiba, especialment als participants que entren a l'entorn amb el rol d'alumne.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2472.jpg
Quina mena d'informació és més apta per publicar en Reels? I quina en TikTok? En 2' t'ajudem a triar.
Col·lecció “Videopíndoles d'aprenentatge” de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2023
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2355.jpg
Concepción Campos ens explica els avantatges i beneficis que implica la translació de les tècniques de Compliance a la gestió pública.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2022
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Adquirir competències bàsiques sobre les polítiques d’igualtat de gènere: marc normatiu i conceptual
. Identificar els instruments claus per a la introducción de la perspectiva de gènere en les diferents fases de les polítiques publiques
. Reflexionar entorn l’enfocament de gènere i la transversalitat dins el propi àmbit de treball
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Aprofundir en el coneixement i sensibilització envers l'RSC a fi d'incorporar el concepte, els valors, la metodologia i l'estil de la responsabilitat social en el propi desenvolupament funcional.. Comprendre el sentit més profund de la responsabilitat social com un enfocament de gestió de les organitzacions, captant la vinculació entre les diferents matèries de la gestió i els seus impactes.. Conèixer les eines per diagnosticar internament les organitzacions i treballar els aspectes materials de l'RSC.. Consolidar coneixements per a l'impuls i promoció de l'RSC als ens locals.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
• Conèixer les funcionalitats de SITMUN
• Relacionar els conceptes plantejats amb la pràctica professional mitjançant la realització de supòsits pràctics
• Facilitar el procés de modernització de l'administració local, incrementant el paper de les noves tecnologies en la gestió de la informació geogràfica
• Difondre una actitud favorable vers l'aprenentatge, i l'adaptació als canvis als quals es veuen sotmesos totes les organitzacions
• Millorar la qualitat del treball i la dels serveis públics.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Contextualitzar les cartes de serveis i la seva importància en la millora de la gestió de les organitzacions públiques i la seva relació amb la ciutadania.
. Contribuir a donar compliment a les exigències derivades de la normativa.Identificar els requeriments mínims d’una carta de serveis d’acord a la normativa vigent i a la UNE 93200:2008.
. Entendre la importància de la identificació de les expectatives dels usuaris/es del servei alhora de definir una carta de serveis i els seus compromisos.
. Concretar una carta de serveis municipal, el seu sistema de seguiment i la seva publicitat i difusió.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
‐ Comprendre la importància de tenir un catàleg de serveis municipals a l'abast de la ciutadania per tal de donar a conèixer, de manera accessible, què es fa des de la Corporació en línia amb l'esperit de transparència i retiment de comptes.
‐ Contribuir a donar compliment a les exigències derivades de la normativa en matèria de transparència.
‐ Identificar quins són els serveis que presta el propi ajuntament.
‐ Aprendre a utilitzar l'eina web de Catàleg de serveis que s'ofereix als ajuntaments participants.
‐ Estar en condicions d'adaptar el contingut del catàleg als serveis específics de l'ajuntament corresponent.
‐ Publicar el Catàleg de serveis municipals.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Contextualitzar les cartes de serveis i la seva importància en la millora de la gestió de les organitzacions públiques i la seva relació amb la ciutadania.
. Contribuir a donar compliment a les exigències derivades de la normativa.
. Identificar els requeriments mínims d’una carta de serveis d’acord a la normativa vigent i a la UNE 93200:2008.
. Entendre la importància de la identificació de les expectatives dels usuaris/ies del servei alhora de definir una carta de serveis i els seus compromisos.
. Concretar una carta de serveis municipal, el seu sistema de seguiment i la seva publicitat i difusió.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
‐ Comprendre la importància de tenir un catàleg de serveis municipals a l'abast de la ciutadania per tal de donar a conèixer de manera accessible què es fa des de la Corporació en línia amb l'esperit de transparència i retiment de comptes.
‐ Contribuir a donar compliment a les exigències derivades de la normativa en matèria de transparència.
‐ Identificar quins són els serveis que presta el propi ajuntament.
‐ Aprendre a utilitzar l'eina web de Catàleg de serveis que s'ofereix als ajuntametns participants.
‐ Estar en condicions d'adaptar el contingut del catàleg als serveis específics de l'ajuntament corresponent.
‐ Publicar el Catàleg de serveis municipals.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF13021.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs estratègies que et permetin fer front a situacions difícils en l'atenció a la ciutadania (comunicació verbal i no verbal, empatia, escolta activa, etc).
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Conèixer els tipus de conflictes els elements que intervenen.
- Aprendre a com afrontar els diferents tipus de conflictes.
- Saber com resoldre ràpidament els conflictes i amb resultats profitosos per les dues parts.
- Conèixer conceptes bàsics com són: coaching, mediació, conflicte, problema i resiliència.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF12564.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs a conèixer els principis bàsics i el procés contractació pública. Repassarem el seu context i fonaments, així com el procés per a dur-la a terme i realitzar el seguiment.